top of page

Werkwijze

In het eerste gesprek kijken we welke thema's en verlangens er spelen. Wat je vraag is, wat je beweegt, wat je verlangt, wat je belemmert en vooral ook wat je helpt. Tijdens de sessie is er naast het verbale veel aandacht voor het non-verbale. Ik werk met wat zich aandient in het hier en nu. In ons contact.

Onze gedachten, emoties en acties worden beïnvloed door onbewuste blauwdrukken van wat we hebben meegemaakt. Wat het bewuste niet heeft opgeslagen herinnert het lichaam herinnert zich wel. Het contact maken met wat er in je lichaam gebeurt, zorgt ervoor dat de verbinding tussen hoofd, lichaam en emoties wordt versterkt. Hierdoor onstaat een nieuwe balans.

Vaak reageer je op intense situaties in het hier en nu op dezelfde manier als op intense situaties eerder in je leven. Onbewuste herinneringen zijn niet in woorden opgeslagen, maar in de taal van sensaties, houding, gebaren en de manier waarop je beweegt.

 

Wanneer dit patroon een belemmering vormt voor de kwaliteit van contact met jezelf en anderen is het lastig om hier alleen uit te komen. Graag begeleid ik je om inzichten te krijgen en een nieuwe beweging te maken.

Lichaamsgericht

Door te luisteren naar je lijf en de taal die het spreekt, is het mogelijk om het non-verbale verhaal wat het lijf vertelt te horen. Zo kan je de signalen van je lijf gebruiken om tot een dieper begrip van jezelf te komen. 

Dit kan niet altijd door alleen erover te praten, omdat woorden simpelweg niet voldoende zijn. Met verschillende technieken begeleid ik je op een ervaringsgerichte manier. Voorbeelden hiervan zijn ademwerk, bodydrama, bioenergetica, technieken uit Gestalt, lijfwerk, mindfullnes, spannings en ontspanningsoefeningen.

 

We werken met de  signalen en de intelligentie van je lichaam. In het hier en nu.

Systemisch

De onbewuste blauwdrukken van wat we hebben meegemaakt hebben hun oorsprong in de vroege kindertijd. Als je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat jou belemmert in je ontwikkeling en groei is het helpend om te kijken naar jouw patronen.

Systemisch werken is het werken met het systeem waar je onderdeel van uit maakt. (werk. relatie, vriendenkring, familie). Als kind leren we vanuit het eerste systeem; het gezin van herkomst.

 

Het waar-nemen wat er werkelijk speelt. Welke beweging of uiting van emotie dient jou nu in dit systeem?
 

vallend_blad.png

Voor wie

Voorbeelden van situaties waar je ondersteuning bij wilt:

 

Stress- en spanningsklachten/burnout / Persoonlijke groei /veel in je hoofd zitten / nieuwsgierig naar de taal van je lichaam/ somber voelen/ weinig energie ervaren/ jouw patronen wilt onderzoeken / in de knoop zitten/  vast lopen / een volgende stap wilt maken/ snel overspoeld en overprikkeld zijn / moeite met grenzen aangeven / emotionele uitdaging zoals angst, leegte, controle, woede, eenzaam , paniek / jezelf beter wilt leren kennen /onzeker gevoel / relatieproblemen  / vergroten van je lichaamsbewustzijn 

 

Effect

Ervaar meer....


Vitaliteit, energie, levenszin /  rust en ontspanning / lichaamsbewustzijn / inzicht in je klachten /  helderheid over je grenzen / meer besluitvaardigheid /  veerkracht en draagkracht / bewegingsruimte / diepere ervaring van voldoening / eigenheid


 

blaadje-01-rose_edited_edited.png
bottom of page