Moe van het niet op kunnen geven

Daar zit ik dan in het vliegtuig, ziel onder mijn arm en tranen in mijn ogen. Ik zit middenin
mijn eerste burn-out en heb impulsief besloten om deel te nemen aan een training;
een week lang, met alleen vrouwen. 
Slik. 

Over Sigrid

op ontdekking
in mijn levensreis

Moe van het niet op willen geven en altijd maar doorgaan, net dat beetje extra geven vanuit mijn tenen. En stiekem ben ik ook bang, geen idee wat me te wachten staat, niet de komende week en al helemaal niet daarna.

Na deze week en een aantal extra sessies gaat het weer beter met me. Inmiddels weer volledig aan het werk en de bedrijfsarts verklaart me hersteld. Ik herpak mijn leven en met nieuwe energie ga ik er weer tegenaan.

 

Totdat ik merk dat het niet goed gaat....ik ben me er veel bewuster van dan tijdens de plotselinge eerste burn-out. Die glimlach, die ik altijd draag, kost me steeds meer moeite. In mijn lijf voelt het onrustig, maar dat wil ik zeker niet laten zien aan de buitenwereld. Ik doe extra mijn best, neem taken over van collega's, maak lange dagen op kantoor en zeg vele etentjes en borrels af. Zelfs de yoga schiet er bij in, terwijl ik ook weet hoe goed ik me na zo'n les voel. Af en toe is er die akelige gedachte aan een volgende burn-out. Dat gaat mij nooit meer gebeuren, ik haal een diepe ademteug en ga weer verder. Geen idee wat ik anders moet doen. Dus weer hard werken en schouders eronder.  Thuis ben ik niet te genieten, ik snauw en geef de ander makkelijk de schuld van eigenlijk alles. Vriendinnen die hun zorg uitspreken sus ik met de woorden dat ik het deze keer wel volhou en snel verander ik het onderwerp.


Af en toe plof ik op de bank en ben dan zo moe dat ik in slaap val of mijn gedachtes gaan alle kanten op over wat ik allemaal nog moet doen; mijn lichaam lijkt wel in brand te staan. 

Op een dag zit ik in een vergadering en word ik overvallen door tranen, die ik probeer te verstoppen. Een oplettende lieve collega merkt het op, gaat het gesprek met me aan én voordat ik het besef zit ik, via de bedrijfsarts, weer thuis met burn-out nummer 2.  Ik voel me eenzaam, eenzaam in mijn eigen bubbel.

'Eenzaam in mijn eigen bubbel'

Sand Dune

Hoe het nu is; ​​

Nu voel ik mijn emoties en ervaar deze in mijn lijf. Het leven is niet alleen maar het plaatje aan de buitenkant. Ik kan met een nieuwsgierige blik naar mijn gevoel kijken, het gevoel hoeft niet weg. Ik ben open over hoe het met mij gaat én ook wat voor dommigheden ik doe. Dit voelt kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd.  Ik maak makkelijk contact met anderen over dingen die er voor mij écht toe doen.

 
Persoonlijke ontwikkeling; steeds nieuwsgierig kijken naar mijzelf en waar de geraaktheid in de ontmoeting over gaat en hiervan leren, zie ik als een blijvend proces. Ik ben een dag minder gaan werken, en die vrije dag voelt elke keer weer als een groot cadeau aan mezelf. Nooit gedacht dat ik het van mezelf zou zeggen maar ik vind mezelf een mooi
 persoon van binnen en buiten. Ik ben trots op mezelf.

Wat mij uniek maakt als coach, is dat ik:

 • Ooit afstudeerde in Technische Natuurkunde. Structuur, overzicht en logica gaan inmiddels samen met mijn lichaamsbewustzijn, voelen en ervaren.

 • Jarenlange ervaring heb in het corporate bedrijfsleven in high demanding commerciële banen.

 • Erop vertrouw dat wat er geraakt wordt in een sessie van belang is.

 • Liever direct ben dan er doekjes om heen draai; mijn liefdevolle directheid.

 • Niet geloof in een quick fix of wonderpilletje.  Wil je die wel; dan moet ik je teleurstellen: die bestaan niet.

Mijn visie op Burn-Out

blaadje-01-groen.png
blaadje-01-groen_edited.png

Een burnout is een rotperiode en hoe begrijpelijk het ook is om 'de oude' te willen worden is dit níet de oplossing. Natuurlijk kunnen  yoga, mindfullness en andere pleisters even verlichting geven. Bij het plakken van pleisters is er echter een grote kans dat je keer op keer in een burn-out terecht komt of krampachtig blijft balanceren op het randje van een burn-out.

 

Het vraagt moed om te onderzoeken waar de bron van de burn-out zich bevindt. Dit gaat niet zonder schuren en ongemak. Wat is jouw strategie als je onder druk komt te staan en wat maakt dat je (onbewust) altijd voor de ander klaarstaat? Door de bron van je gedrag aan te kijken, vanuit de volwassene die je nu bent, ontstaat een nieuw perspectief.  

 

In plaats van te reageren uit een oud, bekend, automatisch patroon is er ruimte voor nieuw gedrag. Ruimte met liefde voor jezelf. Jij bent je eigen middelpunt.​

Wees nieuwsgierig

Als je mij zou kennen zou je weten dat ik... 

RoelandvdKley1.jpg
 • Mijn ochtend start met een dubbele espresso

 • Spreekwoorden en gezegdes moeiteloos door elkaar haal

 • Wakker gemaakt mag worden voor een wandeltocht mét zonsopgang

 • Graag op blote voeten loop en dans

 • Hou van festivals; dansen én mensen kijken én lekker eten

 • Slecht ben in talen en inmiddels toch een aardig woordje Spaans spreek

 • Geniet van open en kwetsbare gesprekken

 • In het Zeeuwse Koewacht ben geboren én hier inmiddels trots op ben

Trainingen

Opleidingen

 • Phoenix: 3-jarige opleiding Professionele Communicatie; Neuro Linguistisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Systemisch Werk.

 • Phoenix: vervolgopleiding Systemisch Werken

 • Con Amore: Psychosociale basiskennis 

 • Elea: Persoonlijk leiderschap, Verlangen, Vrouwelijk leiderschap, Verdiepingsweek. ​​​

 • Corinor: Mandela en Columbus

 • Phoenix: Wakker kussen van het verloren land

 • Centrum voor Tantra: Vrouwengroep